Снимка Фейсбук/Алексей НавалниИма риск за живота на Алексей Навални. Здравословното му

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниИма риск за живота на Алексей Навални. Здравословното му
Коментари Харесай

Лекари предупредиха, че има риск за живота на Навални

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Има риск за живота на Алексей Навални. Здравословното му положение бързо се утежнява. За това предупредиха лекари, призовавайки за неотложен достъп до най-известния съветски пандизчия, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Навални излежава от февруари присъда от 2,5 години затвор в колония в град Покров на към 100 километра (60 мили) източно от Москва по остарели обвинявания за заграбване. На 31 март той разгласи гладна стачка.

Личният доктор на Навални Анастасия Василиева и още трима лекари, в това число кардиолог, желаеха от чиновниците на пандиза да им дават неотложен достъп.

Писмото им до ръководителя на федералната затворническа работа на Русия бе оповестено в Tуитър акаунта на Василева в събота. В изказване ѝ се споделя, че калият му е достигнал „ сериозни равнища “, нормално изискващи неотложно лекуване.

Абсолютно несправедлива - по този начин американският президент Джо Байдън дефинира в събота обстановката, в която е подложен Алексей Навални.

Ден по-рано над 70 звезди от целия свят, измежду които Джъд Лоу, Ванеса Редгрейв и Бенедикт Къмбърбач изпратиха отворено писмо до съветския президент Владимир Путин с искане намиращия се в пандиза опозиционен водач Алексей Навални да получи здравна помощ.

В апела им, оповестен във френския в. „ Монд “ се показва, че той, като съветски жител, има законно право да бъде прегледан и лекуван от определен от него доктор.

Личният доктор на Навални Анастасия Василиева, както и други медици, грижещи се за 44-годишния критик на Кремъл, нямат право да го посещават в съветската наказателна колония, където е затворен.

Навални получава всички медицински грижи, от които се нуждае, безапелационни са съветските управляващи. Вчера стана ясно, че лекарите в пандиза се пробват по всякакъв начин да го накарат да погълне някаква храна, само че той изрично отхвърля.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР